|
| 2010 - GECE |
| Forum > Tükan Önü > Demli Çay Evi |
| YORUM EKLE |
|
Haluk Öçal 10 Şub 2010 17:19 ![]() Üyeye Özel Mesaj At Üye'nin Kişisel Sayfasına Git |
Birkaç Başlıkta 2010 YKDD Dayanışma Gecesi :
*** Sanatçı: Sabahat AKKİRAZ Folklor: Özgen Aksu yönetimde YÖDADER Halk Dansları Topluluğu Mekan: İkinci adres HALAY Salonları. Tarih: 27/02/2010 – C.tesi Ücret: 50 TL. Mönü: Gayet zengin. ( Ordöver tabağı, ara sıcak, ana yemek, meyve ve içecek ) . Protokol: Kemal Kılıçdaroğlu, Oktay Ekşi ve İstanbul’un CHP’li belediye başkanları Yeşilce Bld.Bşk. Fevzi Ünal tarafından geceye davet edildi. Ayrıca K.hane’nin AKP’li bld.başkanı Fazlı Kılıç ve yeni partileşen TDH lideri Mustafa Sarıgül de yine davetliler arasında. Hava Durumu: Mevsim normallerinde umuluyor. Fısıltı Gazetesi: Yeşilce’de ikamet eden gençlerin minübüs tutup geceye katılacağı söyleniyor. Medya Durumu: Geceyle ilgili haberler TRT muhabiri Tayfun Öcal’ın ellerinden öper. Sunucu: Alkım Erdönmez Aşayiş: Berkemal. ( Gelişmeler duyurulmaya devam edecektir. ) |
||
|
|
|||
|
Barış Eriçok 10 Şub 2010 21:50 ![]() Üyeye Özel Mesaj At Üye'nin Kişisel Sayfasına Git |
Fısıltı gazetesi doğru yazmış :)) | ||
|
|
|||
|
Çetin Önal 11 Şub 2010 12:40 ![]() Üyeye Özel Mesaj At Üye'nin Kişisel Sayfasına Git |
Haluk,
Hem menü zengin hemide protokol, ayrıca program da zengin. Gönlümüz zengin vesselammmm. |
||
|
|
|||
|
Haluk Öçal 14 Şub 2010 20:16 ![]() Üyeye Özel Mesaj At Üye'nin Kişisel Sayfasına Git |
TÜRKÜ Ana has türkülerle geliyor.
HÜRDA Abi de güzel sesi ve bağlamasıyla gecemize katılıyor.
ÖZGEN Aksu ve arkadaşları yine salonu coşturmaya geliyor.
Güzel bir gece olsun. |
||
|
|
|||
|
Haluk Öçal 25 Şub 2010 15:24 ![]() Üyeye Özel Mesaj At Üye'nin Kişisel Sayfasına Git |
Yeşilceliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin her yıl düzenli olarak organize ettiği Dayanışma Gecesi için geri sayım başladı.
Öncelikle bu süreç zarfında vefat eden değerli büyüklerimize rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. *** Bu yıl düzenlenen gecemiz oldukça zengin bir program içeriyor. Halk Müziğinin dev sanatçısı SABAHAT AKKİRAZ eşsiz sesiyle, en güzel türküleriyle aramızda olacak. ANEKDOT: Sanatçının menajeriyle yapılan görüşmeden çıkan sonuç: Sabahat Akkiraz profesyonel bir sanatçı, fakat her isteyen kendi gecesine çıkaramıyor. Geceyi düzenleyen kurum ve toplantının yapılacağı yer konusunda son derece titizler. Bu bağlamda gidilebilecek yerler arasında Yeşilce’nin de olduğunu öğrendik. Salon konusunda ise Halay ve Çağlayan Figaro’da düzenlenen organizasyonlar kendileri için tercih sebebiymiş. (Tamam, kabul ettim ben seni. Sen de beni ettin mi?) Bu arada, Sabahat Akkiraz’ı gecede çıkarma konusunda harcadığı mesaiden dolayı başkan Şadan Ünal abiyi tebrik ederim. *** Yine, kendine has sesiyle, derlediği anonim türküleriyle Hürdag Aydın abimiz de gecede sahne alıyor. ANEKDOT: Hürda abiyi İstanbul’a ilk geldiğinde hatırlıyorum. 80 li yılların ortalarıydı. Sanırım hem okuyor hem de kendilerine ait plastik enjeksiyon atölyesinde çalışıyordu. Pres makinasında çalışırken, yanında duran ufak radyodan TRT Yurttan Sesler korosunu dinlediği anı hafızamda fotograflandırdım hiç unutmuyorum. O günlerden bugüne, Hürdag abi bulunduğu noktaya tırnaklarıyla kazıyarak geldi. Daha güzel noktalara gitmesini de samimiyetle diliyorum. (Nev’i şahsından dinliyoruz: “Kiremitte buz musun”.) *** Yöremizin medarı iftiharı, genç yaşına rağmen basiretli girişimleriyle hem ticari hem de kültürel anlamda başarıya erken yaşta ulaşan Özgen Aksu kardeşimiz, kurduğu YÖDADER Halk Dansları topluluğu ile yine güzel bir gösteriye imza atacak. ANEKDOT: Bir gün “Özgen tango dersi veriyormuş.” dediler…“Hangi Özgen” dedim… “İnce Özgen” dediler… İşte böyle…Bir yanda çaça, rumba, salsa , bir yanda zeybek, horon uzun hava. Özgen Aksu’nun başarılarının daim olmasını diliyorum. *** Başka ? Sürpriz!!! Mesudiye havzasının tanınmış sanatçısı Fatih Yaman da misafir olarak aramızda olacak. Kendisinden birkaç türkü dinleriz belki. Kim bilir? ANEKDOT: İddia ediyorum. “Ammanında Gülizar ben yandım da Gülizar” türküsünü en güzel Fatih Yaman okuyor. Kendisinden özellikle rica edeceğim, gecede bu türküyü söylemesini. Bir dinleyin, ne demek istediğimi anlayacaksınız. *** Bu yılki sunucumuz bir şair. Evet doğru duydunuz şair. Geçenlerde bir şiir albümü çıkaran Ercan Söylemez bu yıl gecenin sunuculuğunu yapacak. Çetin Önal abi aracılığıyla gecemize gelecek olan Ercan Söylemez’e şimdiden “Hoşgeldin” diyoruz *** -Gençlerden Kolbastı gösterisi… Evet. -Eğer C.tesi akşamına kadar yeniden dereye düşmezse TRT Muhabiri Tayfun Öcal da aramızda olacak! -Davul ve Zurna’nın (Haydar abi ve İlkay abi) da geleceğini söylemek abesle iştigaldir. Pek tabiî ki geliyorlar. -Yemekler fevkaladenin fevkinde olmasa da, şevkaledenin şevkindedir. 1 OKUNMAMIŞ MESAJ: Lütfen biletinizi geceden önce satın alınız. “Bi arkadaşa bakıp çıkacağım” demeyiniz. Güzel bir gece olması dileğiyle 27/02/2010 akşamı Halay Salonlarında düzenlenecek Dayanışma Gecesine, Yeşilceliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından davetlisiniz. Saygılar, selamlar. |
||
|
|
|||
|
Ersan Arıcan 01 Mar 2010 11:02 ![]() Üyeye Özel Mesaj At Üye'nin Kişisel Sayfasına Git |
Uzun zamandır bu kadar kalabalık ve coşkulu bir Yeşilce gecesi görmemiştim, emeği olan herkesi kutlarım. Dernek yönetimi bilet dağıtımını ve satışını çok iyi organize etmiş, neredeyse İstanbul’un her semtinden Yeşilce’li vardı. Derneğin ısrarlı davetini halkta kıramamış icap etmiş. Tebrikler..
Hürdağ Aydın ve Fatih Yaman’ın kısa da olsa gecede sahne alması hoş bir sürpriz oldu her ikisinin de performansı çok iyiydi, bizim milletin ne istediğini biliyorlar. Sabahat Akkiraz’a söyleyecek sözüm yok sadece dinledik, getiren götürenden Allah razı olsun. Gecede en az bu üç sanatçı kadar değerli bir kardeşimiz de sahne aldı. Sevgili Özgen Aksu ekibiyle jürinin bütün puanlarını topladı ve bence gecenin yıldızı da onlardı. Uzun yıllar sonra münakaşasız, kavgasız bir yemek oldu bu duruma hem şaşırdık hem de pek bir sevindik. Bunlar geceyle ilgili naçizane müspet fikirlerimdi, ama o akşam her şeyde o kadar toz pembe değildi. Yabancı sunucuya ısınamadım, doğal gelmedi Yöre Danslarından önce programını fazlasıyla uzattı ben çok sıkıldım. O uzama nedeniyle Haydar&İlkay ikilisinin de doyamadık. Haluk üstat çıksa biraz tekleyerek, az duraksayarak programı sunsa, biraz yayladan biraz güzleden az İsmail Kaya’dan az Bahatin Ünal’dan anlatsa bana yeterdi. Halay’ın yemekleri, mönüsü servisi yine berbattı. YKDD yönetimi hemşerilerine bunu mu reva görüyor? Ulaşımı kolay, otoparkı var, salon geniş diye buranın seçilmesi anlamsız. Umarım gelecek yıl yine aynı mide fesadını geçirmeyiz. Son bir not: Halay’dan çok güzel düğün salonu olur ama sadece düğün salonu.. YKDD Yönetim Kurulu’na çalışmalarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum, umarım aynı aksaklıkları gelecek yıl yaşamayız. Şimdi heyecanla bahar pikniğini bekliyoruz, yeni yönetim bakalım bizi sadece ucuz olduğu için Binbaşı Çeşmesi’nin bayırına, tozuna, çok kötü oturma düzenine mahkum edecek mi? |
||
|
|
|||
|
Haluk Öçal 01 Mar 2010 14:18 ![]() Üyeye Özel Mesaj At Üye'nin Kişisel Sayfasına Git |
GİRİŞ: Açık konuşalım… Son 3-4 dönemdir düzenlenen Yeşilceliler Gecelerinde adı konmamış bir gerginlik söz konusuydu. Kerhen merhabalaşmalar, zoraki hatır sormalar yetmiyormuş gibi bir de üstüne kavga çıkıyordu. (Bu durumu en güzel bizim Ersan Arıcan’ın esprisi özetliyordu aslında : “Bilet alıp geceye gidiyoruz, üstüne bi de dayak yiyip geri dönüyoruz !”)
GELİŞME: Bu durum sağduyulu her Yeşilceli’nin canını sıkıyor, “Nerde o eski dernek geceleri” yakınmaları dilden dile yayılıyordu. Bir şey yapmalı; bu gidişe bir “dur” denmeliydi. SONUÇ: Ve Yeşilceliler öyle bir gece düzenledi, o kadar coşkulu eğlendiler ki bu kadar olur. Fotograflar, yazılan yazılar kifayetsiz kalır. Şahsi görüşüm: ”Yeşilceliler muazzam bir Dayanışma Gecesi yaşadı.” *** SANATÇILARIN KARNESİ: Sabahat Akkiraz: Her zamanki gibi hanımefendiydi. Organizasyondan sorumlu olduğum için salona gelişi, sahne sırasını bekleme aşaması kontrolümüz altında oldu. Kendisine “Sahne sırası sizin Sabahat hanım” deme şerefine nail olduğum için pek bi sevinçliyim. Yine o sempatik ve insancıl gülüşlerini eksik etmedi ama... 1-Kendisini ellerinden ve yanaklarından öpme girişimim “Bir de şu öpme işi olmasa ” demesine rağmen başarıya ulaştı! 2-Menajeri Haydar bey ısrarla “foto yasak” demesine rağmen, salon yönetim odasında beklerken “destur” diyerek odaya daldım ve fotografını çektim. Bunları başardığım (!) için kendimi muzaffer bir komutan gibi hissediyorum…Mamafi kendileri muhtemelen benden tiksinmiştir. Acı ama gerçek! -- Hürdağ Aydın: İçimizden biri olduğu için salonun nabzını rahatlıkla tutabildi. Ne zaman ne söyleyeceğini biliyor. Sesi güzel, sahne hakimiyeti var, saz ekibini de kurmuş. Eee, geriye sadece helva yapmak kalmıştı. Onu da en güzel şekilde yaptı Hürdağ abi. Hatta tereyağlı irmik helvası tadında oldu desem yeridir. Teşekkürle abi. Ağzına sağlık, eline sağlık, emeğine sağlık. -- Fatih Yaman: Yeni öğrendim ki kendisinin hatrı sayılır, sadık bir dinleyici kitlesi varmış. Hem efendi, hem de bir bağlama virtüözü. Misafir olarak katıldı aramıza. İyi ki de katıldı. Kısa da olsa çok güzel renk kattı. Bence bundan sonraki gecelerde mutlaka aramızda olmalı. Maksat eğlenmekse (ki öyle) , bunu alasıyla sağlıyor. Gecemize renk kattığın için teşekkür ederiz Fatih Yaman. -- Özgen Aksu ve Yödader Folklor Grubu: Eğer aynı şartlarda yarışsalar Anadolu Ateşi gurubu ile başa baş çekişirler. Abartmıyorum. Harikaydılar, mükemmeldiler. Kamera çekimi yapanlar gördüm. Umarım bu siteye eklerler de tekrar izleme şansına sahip oluruz. Duydum ki bu grup her sene yemekli bir gece düzenliyormuş… Bundan kelli bu gecelere iştirak etmeyi, insanlara duyurmayı görev telakki ediyor; bizlere yaşattıkları çoşku için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Ercan Söylemez: Sunuculuk, spikerlik farklı bir şey. Ayrı bir enerji ve motivasyon gerekli. Yıllardır bu işi yaptığı için son derece rahattı. Aslen şair. Kendisinin asistanlığını yaptım gecede. Güzel bir adam Ercan Söylemez. İlk kez aramızda olmasına rağmen hiç de sırıtmadı. Ayrıca olaya profesyonel yaklaştığı için programda herhangi aksama yaşanmadı. Ercan Söylemez’e çok teşekkür ediyoruz. *** PROTOKOL KARNESİ: Fevzi Ünal ( Yeşilce Bld.Bşk.) : “Sizleri görünce Ali Çavuşları hatırlıyorum” diye başlayan konuşması oldukça etkileyiciydi, vurguluydu. Şükrü Genç ( Sarıyer Bld.Bşk.) : “Seçimden önce diyorlardı ki -Sarıyer’i AKP’den almak imkansız- Ama bilmiyorlardı ki Sarıyer’de Yeşilceliler vardı.” diye başlayan nutku güzeldi, yerindeydi. Gecenin sonuna doğru söylediği uzun hava da kaymaklı baklava gibi oldu. Hay saolasın başkanım. Fazlı Kılıç ( K.hane Bld.Bşk.) : Bu adamı takdir ediyorum. Kendi siyasi görüşüyle taban tabana zıt bir yörenin düzenlediği geceye her sene katılıyor. Davete icap ediyor, meyve suyunu içip, konuşmasını yapıp sessizce salondan ayrılıyor her sene. Oktay Ekşi: Başaklar büyüdükçe boynu bükülür, tepeden bakmaz hale gelirmiş. Oktay Ekşi’de o hesap; büyükçe etrafındakilere daha çok saygı duyan ve dolayısıyla da saygı duyulan bir kişilik olmaya devam ediyor. Sıfır kompleks. Yanına gelen herkesle ilgileniyor. En son milli atlet Merve Aydın’ın babası Ufuk abiye kartvizitini verirken gördüm. “Oktay Amca” desem yersiz bi samimiyet olacak ama içimden öyle demek geliyor efendiler. Yekta Aydın: ( CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi ) : Yekta hoca da gecede kısa ve güzel bir konuşma yaptı. Yeni görevinde kendisine başarılar diliyoruz. SALONUN KARNESİ: Konum olarak tam İstanbul’un ortası. Doğrudur her yerden ulaşım çok kolay. Ama yemek konusunda vasat kaldılar. Gerçi Ersan’ın mide fesadı geçirmesine sebep olacak kadar kötü değildi ama yine de insanların görüşüne saygı duymak lazım. Mart sonunda yeni gelecek yönetim bu konuyu dikkate alır diye düşünüyorum. *** NOT: Geceye şarzı bitmiş fotoğraf makinesi getirerek beni kontürpiyede bırakan eşime teessüf ederim. Bendeki görsel malzeme yok denecek kadar az. Ama Murat Eriçok bol bol resim çekti gecede. Kendisinden rica edelim de resimleri bi yol ekleyiversin buraya. Zira asıl aktörler ise geceye katılan Yeşilceli katılımcılardı. Eğlenen, eğlendiren, emek veren tüm insanlara tebrikler. Çok güzel bir gece oldu. |
||
|
|
|||
|
Berna Yıldız 01 Mar 2010 20:31 ![]() Üyeye Özel Mesaj At Üye'nin Kişisel Sayfasına Git |
TEK KELİMEYLE SÜPER BİR GECEYDİ ,EMEĞİ GEÇEN HERKESE ÇOKKK TEŞEKKÜRLER EDİYORUM...... | ||
|
|
|||
|
Murat Eriçok 01 Mar 2010 23:13 ![]() Üyeye Özel Mesaj At Üye'nin Kişisel Sayfasına Git |
İşte size fotoğraflar...
http://www.yesilce.com/haberoku.php?hbr=402 NOT: Elimdeki tek batarya tez elden bitmesin diye flashsız ve yüksek ISO'da çekim yapılmıştır. Onun için fotoğraflar biraz kımıl kımıl, kusurumuz varsa affola... |
||
|
|
|||
|
Öner Önal 04 Mar 2010 22:17 ![]() Üyeye Özel Mesaj At Üye'nin Kişisel Sayfasına Git |
her şey harikaydı. emeği geçen ve geceye gelen herkeze teşekkürler.
( salona ilk gidenlerdendim. tam salona çıktım çıkmadım ferda şentürk, 1 masa 2 sandalye koymuş girişe gelenlere bakıyor. beni görünce elindeki bi tomar kağıtı karıştırmaya başladı! ''- çetiiiinn, bu listelere neden 2011 yılını yazmadın'' diye bağırmaya başladı. bende ''ne oldu? daha 2010' a yeni girdik, yılın 2. ayıdayız'' dedim. yanıt ne olabilir? ''ulan aidat alacam!'' '' ne aidatı, 2010 yılı aidatımı ödedim.'' listeyi kontrol ettik ki benimle birlikte toplam 7 kişi 2010 yılı aidatını ödemiş. ferda kafaya koymuş her halde,erken aidat ödeyenlerden bir daha aidat toplayacak:)) ...) DERNEK ÜYELERİ, NE OLUR AİDAT ÖDEMELERİNDE TİTİZ VE DUYARLI OLALIM. |
||
|
|
|||
|
|
|||
| Toplam 9 yorum 1 sayfada listeleniyor | |||